Istorija parnog kupatila

Istorija turskog kupatila je duga i datira još iz vremena Osmanskog carstva. Tradicionalno parno (tursko) kupatilo ili hamam pomaže mišićima da se opuste, pozitivno deluje na organizam i telo pružajući odmor. Tradicionalno parno kupatilo, za razliku od kućnih kupatila, stalno je vruće, a vlaga je prilično visoka. Zato se u parnom kupatilu nalazi idealan spoj između toplote vazduha od 45˚C i 100% vlažnosti. U učinku hamama efekat vruće i pare pomaže lakšem otvaranju pora.

Izgradnja parnog kupatila u Vašem domu

Savremena izgradnja parnog kupatila je postala deo zatvorenog privatnog ili javnog spa sistema, koji ističe mogućnost kombinacije modernih konstrukcijskih elemenata i prirodnih materijala. Centralni element parnog kupatila (hamama) je kupola ili svod koja prostoru pruža potreban estetski komfor i uvek zadivljuje. U svakom parnom kupatilu nalaze se klupe i česma, a po svodu ili kupoli se može postaviti rasveta u vidu zvezdanog neba.

Materijali za izradu parnog kupatila (hamama)

Parno kupatilo (hamam) se razlikuje od ostalih kupališta na više načina. Najvažnija uloga u ovoj razlici su unutrašnje strukturne promene. Za parno kupatilo je važno da bude dobro izolovano, a naše angažovanje na licu mesta podrazumeva korišćenje i obradu Austrotherm Uniplatte ploča preko kojih ide završna obrada u pločicama ili staklenom mozaiku. Klupe su anatomske i u njima se nalaze grejači koji greju površinu za sedenje i naslon do idealnih 37oC tako da se blaga toplina ostvaruje i prenosi na telo. Tokom korišćenja parnog kupatila parogenerator ubacuje paru u hamam tako da se obezbeđuje potpuno bezbedna i profesionalna upotreba.

No Internet Connection