Slane sobe - terapija mora u Vašem domu

Istorijom se proteže duga tradicija lečenja uz pomoć soli, a danas se efekti njenog dejstva primenjuju u spa centrima, banjama i privatnim objektima. Slane sobe ili slane pećine predstavljaju osnovu za sprovođenje haloterapije, koja se još naziva i terapija soli. Tretman u osnovi uključuje sedenje u sobi napunjenom kamenom soli i udisanjem slanog vazduha koji se u prostoriju dovodi uz pomoć halogeneratora.

Lepota i iskustvo korišćenja slane sobe

Prvi utisak kada uđete u slanu sobu jeste da ćete biti očarani načinom na koji su one oformljene. Po zidovima i podu se nalazi reljefni nanos soli u kombinaciji sa ciglama od himalajske soli. U slanim sobama osvetljenje doprinosi posebnom uživanju. Tako lampe različitih veličina mogu biti postavljene u uglovima i pukotinama kako bi se stvorio narandžasti odsjaj. Toplota sijalica podstiče mikročestice soli da se oslobađaju u vazduh. U zavisnosti od dimenzija slane sobe ili slane pećine, možete slobodno lutati prostorom, sedeći, stojeći, meditirajući po svojoj želji.

Slana soba – lekovito dejstvo

 Za razliku od kuhinjske soli koja je lišena većine prirodnih minerala i obogaćena jodom, himalajska kamena so koja se koristi za oblaganje slane sobe i slane pećine bogata je mineralima poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, natrijuma, joda, broma i bakra. Dakle, u teoriji, apsorbujete ove minerale kada udišete slani vazduh. Efekti korišćenja slane sobe poboljšavaju mentalno zdravlje i efikasno utiču na depresiju, eliminisanje stresa i anksioznosti.

No Internet Connection