O blagodetima saune smo već govorili u prethodnim tekstovima, ali sve više pažnje posvećujemo idealima lepote i nege koji zahtevaju poseban tretman. Korišćenje saune je samo po sebi efikasno i doprinosi detoksikaciji organizma i oslobađanju od stresa, ali u kombinaciji sa pravim proizvodima, blagodeti njenog korišćenja postaju sve vidljiviji.

aloe vera i sauna

Proizvodi od aloe vere kao potpora svakodnevnoj nezi

Aloe vera, koja se ponekad opisuje kao „čudesna biljka“ i „biljka besmrtnosti“ korišćena je od davnina zbog svojih lekovitih dejstava. Kao biljka koja sadrži više od 500 cvetnih vrsta, u praktičnoj primeni za lečenje i negu posebno se istakla biljka Aloe Vera Barbadensis Miller. Još je Kleopatra koristila ovu biljku kako bi održavala svoju kožu blistavom i sjajnom, a kako je ona poznata po svojoj lepoti i moći koju je imala, tada se efekti korišćenja aloje ne dovode u pitanje.

Sauna i aloja – kombinacija koja pobeđuje

Nakon korišćenja saune, preporučljivo je koristiti proizvode od aloje koji će hidrirati kožu i dati osećaj zategnutosti i svežine, jer je opšte poznato da je tokom i nakon korišćenja saune potrebno hidrirati kožu. Svi ljubitelji aloje znaju da je korišćenje proizvoda od aloje u nezi kože zapravo u funkciji zdravlja i lepote, te da se pravilni odabir proizvoda od aloje uspešno može kombinovati sa ostalim blagodetima korišćenja saune.

Masaža i sauna – relaksacija koja pruža potpuni užitak

Kombinacija korišćenja saune i masaže nakon boravka u sauni predstavlja pravo iskustvo koje utiče na potpuno opuštanje tela i uma. U cilju potpunog oslobađanja uma od svakodnevnih briga i stresa, losion za masažu kojie sadrži ekstrakt aloe vere, belog čaja i lavande pružiće potpuni ugođaj u završetku napornog dana. Pored toga što se može koristiti u relaksaciji masažom, ovaj proizvod se može koristiti i kao mleko za telo kada je potrebno koži dati prirodan izgled bez puno truda.

masaza i sauna
No Internet Connection