blagodeti korišćenja turskog kupatila

Poseta turskom kupatilu (hamamu) ima posebnih prednosti na organizam jer samo izlaganje tela visokoj temperaturi i vlažnosti vazduha doprinosi susretanju sa jednim iskustvom koje ćete želeti da ponovite. Prepuštanjem toplini koju parno (tursko) kupatilo pruža, pružićete svom organizmu neponovljivi osećaj regeneracije – od jačanja imunološkog sistema preko čišćenja disajnih puteva, pilinga tela.

Šta se dešava sa našim telom kada uđemo u parno (tursko) kupatilo?

Visoka temperatura i vlažnost vazduha koja je karakteristična za hamam izaziva znojenje što dovodi do izbacivanja toksina iz organizma, a sam efekat pare dodatno podstiče elastičnost kože i daje joj blistavost, čini je mekšom. Parno (tursko) kupatilo je, pored toga, pogodno i za opuštanje uma i tela, te kao takvo podstiče regeneraciju ćelija kože i podstiče njeno lako obnavljanje.

Parno (tursko) kupatilo u borbi protiv celulita

Vrućina kojoj je telo izloženo u parnom kupatilu izaziva perifernu dilataciju krvnih sudova, što podstiče cirkulaciju. Tako se, kako se pore na koži otvaraju, toksini eliminišu. Iz tog razloga, korišćenje parnog (turskog) kupatila je posebno efikasno sredstvo u borbi protiv celulita jer se pozitivno dejstvo pare odražava na kvalitet kože.

O parnom kupatilu niste znali da...

Upotrebom sapuna na bazi maslinovog i ulja od eukaliptusa sa piling rukavicom nakon deset minuta korišćenja hamama, dodatno podstičete efekat topljenja masnih naslaga.

rituali u turskom kupatilu

Blagodeti parnog (turskog) kupatila

Dodatne prednosti su to što Hamamam tretman oslobađa mišićnu napetost, opušta um i proizvodi endorfine, doprinoseći sveobuhvatnom fizičkom i mentalnom blagostanju. Periodično korišćenje parnog (turskog) kupatila ima pozitivne efekte na zdravlje, posebno kada se radi o ublažavanja bolova, potrebi mentalnog opuštanja i detoksikacije organizma.

Pravilna hidratacija – ključ uživanja u blagodetima parnog (turskog) kupatila

Pravilna hidratacija tela jedan je od ključeva za uživanje u višestrukim prednostima parnog (turskog) kupatila. Ne zaboravite da sa sobom ponesete flašu vode i redovno pijete kako biste nadoknadili gubitak vode tokom korišćenja parnog (turskog) kupatila. Da biste osvežili i stimulisali imuni sistem, redovno koristite tuševe. Upravo je korišćenje tuševa ključni razlog ne samo hidratacije, već i jačanja epiderma kože i dobrog sna.

No Internet Connection