Kada završite sa napornim danom koji prati puno stresa i napetosti, priuštite vreme sebi da opustite um i telo. Uz užurban poslovni ili profesionalni raspored, nije redak slučaj da zanemarimo osnovne potrebe tela i uma, uključujući vežbanje, pravilno spavanje i odmor. Sauna ili parno kupatilo u Vašem domu može poslužiti kao osnova od koje treba krenuti u opuštanju uma i tela.

Kako stres utiče na nas i kako ga korišćenje saune eliminiše?

Način na koji se nosite sa stresom utiče na aše zdravlje. Kada ste pod stresom ili anksiozni, vaše telo reaguje kao da je napadnuto. Vaše telo oslobađa hormone koji ubrzavaju rad srca i disanje, povećavaju krvni pritisak i čine vaše mišiće zategnutim. Ta fizička reakcija se naziva reakcijom na stres.

opuštanje u sauni

Ova stresna reakcija je dobra ako ste izloženi problemu koji treba rešiti, ali ako se stalno osećate napeto i pod stresom, to može negativno uticati na Vaše zdravlje. Upravo iz tog razloga, izdvojiti vreme za sebe kako bi se um i telo oslobodili od uticaja okruženja može pomoći stvaranju jače veze između uma i tela, pročišćavanja i detoksikacije organizma. Sauna i parno kupatilo u svom korišćenju imaju brojne pozitivne efekte koji doprinose boljem suočavanju sa svakodnevnim problemima.

Korišćenje saune i parnog kupatila – beg od svakodnevne žurbe

Korišćenje saune i parnog kupatila prilika je da se povučete i izolujete od stresova kojima ste svakodnevno okruženi, priuštite sebi mir i opuštanje uma i tela. Više ne morate da idete u skupe spa centre, uz malo želje možete priuštiti sebi saunu u sopstvenom domu. Odaberite saunu od finske omorike, abachija ili aspena i uživajte u vezi koju ostvarujete sami sa sobom čineći da to vreme koje provedete u sauni ili parnom kupatilu bude kvalitetno vreme koje ste posvetili sebi.

veza izmedju uma i tela

Um – telo, najjača veza koja postoji

Um i telo su snažni saveznici. Kako mislite može uticati na to kako se osećate. A kako se osećate može uticati na vaše razmišljanje. Primer ove veze uma i tela je kako vaše telo reaguje na stres. Stalna briga i stres zbog poslova, finansija ili drugih problema mogu prouzrokovati napete mišiće, bol, glavobolju i stomačne probleme. Takođe može dovesti do visokog krvnog pritiska ili drugih ozbiljnih problema. Sa druge strane, stalna bol ili zdravstveni problemi mogu uticati na vaše emocije. Korišćenje saune i parnog kupatila i jačanje veze između uma i tela može imati pozitivan uticaj na Vaše zdravlje.

No Internet Connection