Proizvodi za negu kože sa kojima se susrećemo često imaju puno hemikalija a neretko je i njihova cena takva da prevazilazi naš budžet. Zato, u ovom tekstu nudimo nekoliko recepata uz pomoć kojih možete napraviti preparate za negu bez puno novca.

maska za lice napravi sam

Maska za lice za zategnutu i čvrstu kožu

Efekat čvrste i blistave kože može se dobiti jednostavnom maskom za lice koju ćete nanositi 2 do 3 puta nedeljno, a pravićete je od sastojaka koje imate u kući.

Uputstvo za pripremu:

Pomešajte dve kašičice meda sa dve kašičice kafe. Kafa ima funkciju pilinga, i nakon nanošenja ove kombinacije osećateće se sveže i mlađe. Kombinacija kafe i meda, zajedno sa eteričnim uljem od nane i šećerom takođe čini zdrav i prirodan piling za celo telo.

Piling za lice od meda, zelenog čaja i šećera

U pravljenju pilinga za lice, potrebno je da obratite pažnju na to kakvu kožu imate jer neće svaki piling isto reagovati na različite tipove kože. Ukoliko imate osetljivu kožu, izbegavajte pilinge koji u sebi sadrže so, dok prilikom dodavanja šećera koristite onaj koji je sitnije granulacije. Predlažemo da piling za lice napravite od mešavine meda, zelenog čaja i šećera.

Uputstvo za pripremu:

Skuvajte zeleni čaj i ostavite da se ohladi. Stavite jednu kašiku čaja u činiju i tome dodajte 1 kašiku šećera i jednu kašiku meda pa promešajte. U zavisnosti od gustine meda, zavisiće i gustina pilinga. Za jačanje gustine, dodati još šećera. Masku naneti na čisto, prethodno oprano lice. Kružnim pokretima ukloniti mrtve ćelije sa lica nanoseći masku.

Image
maska za kosu napravi sam

Maska za kosu od meda i maslinovog ulja

Korišćenje saune i svakodnevno izlaganje vetru i suncu, utiče na kvalitet kose. Kako biste oporavili svoju kosu i pružili joj potpunu negu, napravite prirodno pakovanje za kosu od sastojaka kao što su maslinovo ulje i med i tako kosi date potrebne količine vitamina.

Uputstvo za pripremu:

Pomešati 2 supene kašike maslinovog ulja i 2 supene kašike meda u kompaktnu masu i nanesite na mokru kosu. Ostavite da odstoji 45 minuta i zatim isperite. Koristite blage šampone za pranje posle toga. Med je u ovom slučaju odličan nutritijent koji hrani dlaku i daje kosi sjaj.

No Internet Connection