Šta je infracrvena (infrared) sauna?

Infracrvena sauna je, najjednostavnije rečeno, mala soba obložena drvetom u koju su smešteni infracrveni grejači koji su dizajnirani za detoksikaciju, isceljenje tela i poboljšanje raspoloženja. Za razliku od tradicionalnih sauna, infracrvene saune koriste infracrvene sijalice u zatvorenim prostorima za direktno podizanje telesne temperature.

infracrvena (infrared) sauna

Da li ste znali?

Iskustvo korišćenja infracrvenih sauna je slično ležanju na suncu tokom toplog dana i osećaju kako toplota zrači do srži vašeg tela. Budući da infracrvena toplota prodire u ljudsko tkivo nasuprot jednostavnom zagrevanju površine kože, neka istraživanja su pokazala da su infracrvene saune sedam puta efikasnije od tradicionalnih sauna u detoksikaciji tela.

infrared sauna po meri izrada

Idealno vreme za korišćenje infracrvene saune

Za korišćenje infracrvene saune preporučuje se između 25 i 45 minuta kako bi se podstakla proizvodnja kolagena i raspoloženje korisnika. U korišćenju infracrvene saune može se dodati i opcija uključivanja svetla za hromoterapiju. Hromoterapija ili terapija uz pomoć svetla se koristi za specifične tegobe u telu kao i za raspoloženje i omogućava više energije da teče u određene čakre. Blagodeti korišćenja infracrvene sauna vidljive već nakon desetak minuta korišćenja.

Prednosti korišćenja infracrvene saune

  • Detoksifikuje;
  • Podstiče cirkulaciju;
  • Ublažava bol;
  • Jača raspoloženje.

Toplota infracrvenih grejača podstiče cirkulaciju u telu, što može dovesti do ubrzavanja metabolizma, ublažavanja bolova u mišićima i zglobovima, pojačanog imunološkog sistema i, naravno, smanjenja stresa i umora.

No Internet Connection