Noć je period kada se koža prirodno obnavlja. Zbog toga je san za lepotu veoma važan, jer nedostatak sna mođe uticati na porast hormona stresa kortizola, što dovodi do razgradnje kolagena. Istraživanje objavljeno 2015. godine pokazalo je da su žene koje su spavale 7 do 9 sati noću izgledale mlađe, imale su hidriraniju kožu i više su bile zadovoljnije svojim izgledom od onih koje su spavale samo 5 sati. Kombinacijom dobrog kvaliteta sna sa pravilnom negom kože i efektima koje sauna i parno kupatilo pružaju, možete biti mladi i sveži svakog dana.

Uvek skinite šminku sa lica pre spavanja

Skidanje šminke sa lica je za dame No. 1 pravilo kojeg se moraju pridržavati sve dame koje žele da očuvaju kvalitet kože. Ukoliko zaspite sa šminkom na licu, na primer, maskarom, može doći do oštećenja i lomljenja trepavica. Puder zatvara pore i spavanje sa njim na licu može otežati da koža diše. Za skidanje šminke koristite micelarnu vodu ili jednostavno vlažne maramice kako biste odstranili višak šminke.

nega kože pre spavanja

Masaža lica i hidriranje kože

Pre odlaska na spavanje, preporučuje se adekvatno hidriranje kože – za suvu kožu koristite hidrantnije i kremaste proizvode, za masnu kožu kreme u gelu za čišćenje i negu. Ukoliko primenite ritual masaže lica pred spavanje, uticaćete na poboljšanje cirkulacije unutar tkiva zbog čega će koža lica tokom vremena postati čvršća i zategnutija.

Smanjite unos soli pre spavanja

Previše natrijuma, naročito pre spavanja, može prouzrokovati da kapci zadrže višak tečnosti. Za dodatnu zaštitu, pokušajte da spavate na dodatnom jastuku, koji vam omogućava da malo podignete glavu i sprečite da se tečnost zadrži u koži.

Svilene jastučnice za negovanu kožu

Istraživanja su pokazala da jastučnice koje su mekše imaju manje abrazivnih uticaja na kožu i smanjuju mogućnost pojave upala, što je jedan od osnovnih uzroka starenja kože. Investirajte novac u jastučnicu od svile ili satena, i Vaša koža će Vam biti zahvalna.

način na koji spavate utiče na kožu

Promenite položaj spavanja

Položaj u kome spavate može se dugoročno odraziti na Vaše lice. Tako na primer, spavanje na stomaku ili na istoj strani lica utiče da je vaše lice „utisnuto“ u jastuk duži vremenski period. Tokom vremena ovo se može odraziti na pojavu bora. Zbog toga, spavanje na leđima je najbolji položaj za izbegavanje stvaranja nabora kože, a ako Vam to nije prijatno, svake noći menjajte položaj u kome spavate.

No Internet Connection