Slane sobe su se prvi put pojavile u zemljama Istočne Evrope gde su dizajnirane tako da kroz simulaciju slanih pećina omoguće terapiju soli. U sobnim sobama nalaze se podovi i zidovi obloženi naslagama himalajske soli praćeni ambijentalnim osvetljenjem. Da bi se obezbedile sve prednosti korišćenja slane sobe, potrebno je da u njoj postoji halogenerator – uređaji koji usitnjavaju so u mikročestice i raspršuju ih u vazduh, povećavajući kvalitet vazduha i stvarajući uslove prirodne slane pećine.

Image

Korišćenje soli u svakodnevnom životu pokazalo je značajne efekte koje se koriste ne samo u ishrani, već i u medicinske svrhe, i to stotinama godina unazad. O tome govori i činjenica da, kada god se suočite sa slanim okruženjem – morskom vodom, pilingom uz pomoć soli, korišćenjem fiziološkog rastvora za pročišćenje nosa, Vaš organizam oseti olakšanje. Upravo iz tog razloga, haloterapija postaje sve zastupljeniji način koji ne samo da opušta, već i regeneriše organizam.

Uticaj slane sobe na zdravlje

O značaju i efektima korišćenja slanih soba, govore brojni podaci koji ističu poboljšanje stanja organizma nakon samo 30 minuta korišćenja. Slane sobe su posebno efikasne kod lečenja različitih respiratornih i kožnih oboljenja. Posebno se o uticaju korišćenja slanih soba govori kada postoje problemi sa aknama, ekcemom, psorijazom, ali i astmom, kašljem i problemima sa sinusima.

Image

Da li ste znali?

 

Haloterapija omogućava ubrzavanje rada metabolizma jer mikročestice soli koje udišete tokom tretmana apsorbuju strane materije iz organizma i pomažu u eliminaciji toksina.

U jednom tretmanu haloterapijom telo se oslobađa fizički i mentalno.

Efekti slane sobe na kožu i lepotu

Za nežniji pol, efekti korišćenja slane sobe se ogledaju u poboljšanju kvaliteta kože, nezi lepote i usporavanja starenja. Imajući u vidu da je koža najviše izložena spoljašnjim uticajima, kao i da se na njoj nalaze senzorni receptori koji otkrivaju bol, osećaj i pritisak, terapija uz pomoć soli doprinosi eliminisanju negativnih efekata koji se na koži manifestuju. Terapija uz pomoć soli je odlično rešenje za poboljšanje opšteg kvaliteta i izgleda kože. Redovna haloterapija se može označiti kao najvažnije sredstvo koje pomaže zdravom procesu starenja kože.

So doprinosi normalizaciji pH vrednosti kože i indukuje reparativne i regenerativne procese, povećava krutost kože, podstiče rast i poboljšava zdravlje kose. Haloterapija doprinosi podsticanju mikrocirkulacije kože i pomaže aktivnost ćelijskih membrana koje se koriste u dermatologiji i kozmetologiji i povećava njihovu efikasnost.

No Internet Connection